Makarony Polskie SA swoją historię rozpoczęły w 1988 r. Od tamtej pory spółka nieustannie się rozwija i obecnie jest jednym z największych producentów makaronów w Polsce.
W dwóch zakładach produkcyjnych – w Rzeszowie i Częstochowie – wytwarzane są makarony w wielu popularnych kształtach. W ofercie naszej firmy można znaleźć świderki, nitki, kolanka, spaghetti i inne. Oprócz tradycyjnych makaronów jajecznych produkujemy także makarony razowe, żytnie i orkiszowe. Oferujemy je pod markami Makarony Polskie i Abak oraz Sorenti, pod którą można znaleźć także sosy do makaronów.
Wiele z naszych wyrobów zostało odznaczonych certyfikatem „Jakość Tradycja” przyznawanym produktom wysokiej jakości, wytwarzanym naturalnie.
Wykwalifikowani specjaliści troszczą się o to, by nasze produkty odznaczały się najwyższą jakością. Pracujemy na nowoczesnych i innowacyjnych liniach produkcyjnych, a składniki i gotowe wyroby są szczegółowo badane w zakładowym laboratorium. Nad całym procesem produkcji czuwa Zespół Kontroli Jakości, który dba, by produkcja odbywała się w zgodzie z wymogami Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO i HACCP.
Grupa Makarony Polskie to także spółki MP Trade Sp. z o.o. i Stoczek Natura Sp. z o.o. Dzięki temu oprócz makaronów możemy zaproponować naszym klientom przetwory mięsne, warzywne i owocowe pod markami Stoczek, Tenczynek, Męska Rzecz i Novelle.