
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Ząbki czosnku obieramy z łupinek przeciskamy przez praskę i mieszamy z kurczakiem. Do mięsa dodajemy również przyprawę gyros, sól, pieprz oraz inne przyprawy według uznania. Dodajemy kilka łyżek oliwy z oliwek, aby utworzył się marynata, odstawiamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w dość duże kawałki. Na rozgrzaną patelnie wkładamy kurczaka, obsmażamy z każdej strony. Następnie dodajemy pokrojone wcześniej pieczarki. Gdy pieczarki stracą na objętości dodajemy rozdrobniony szpinak. Dusimy kurczaka z dodatkami przez kilka minut. Następnie dodajemy pół szklanki śmietany, dokładnie łączmy z kurczakiem i dodatkami. Dodajemy również pokrojony w kotkę ser feta. Na talerze wykładamy wcześniej ugotowany makaron, polewamy sosem z kurczaka, pieczarkami śmietany i sera feta.