Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Buraki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, dodajemy sok z cytryny, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do momentu aż buraki będą miękkie. Następnie odcedzamy barszcz przez sito, dodajemy kostkę rosołową i przyprawiamy według upodobań. Gotujemy 10 min na wolnym ogniu. W tym czasie groch zalewamy wodą w proporcjach 1:2, dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości, aż woda wyparuje. Cebulę kroimy na mniejsze kawałki, grzyby gotujemy i odcedzamy. Groch, grzyby i cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Tak powstały farsz doprawiamy solą i pieprzem. Szprycą do nadziewania, faszerujemy makaron i podajemy go z bardzo gorącym barszczem. Na koniec dekorujemy posiekaną natką pietruszki.