My to ugotowaliśmy

Spaghetti z tuńczykiem Ani

4 35 minut Dasz radę

Składniki:
50 dag makaronu spaghetti Makarony Polskie
30 dag tuńczyka w oleju
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
10 dag śmietany 18%
2 pomidory
½ szklanki startego żółtego sera
sól
pieprz
świeże lub suszone zioła

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente, według opisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju z tuńczyka. Czosnek rozgniatamy i dodajemy do cebuli, chwilę smażymy. Na patelnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i dusimy około 5 min. W tym czasie pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dolewamy śmietanę i dodajemy pomidory. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron polewamy przygotowanym sosem, posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy ziołami.

Zobacz TUTAJ oryginalny przepis zgłoszony do pracowniczego konkursu kulinarnego „Poznajmy się od kuchni”.




Przepis z produktem

Spaghetti