Sałatka meksykańska z muszelkami - Makarony Polskie

Drugie danie

Sałatka meksykańska z muszelkami

4
40 minut

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros, wrzucamy na patelnie na rozgrzany tłuszcz, smażymy delikatnie około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Kurczaka wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie cebulkę konserwową, pieczarki i fasolę odcedzamy od marynat i zostawiamy na sitku do odcieknięcia. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do ogórków z papryką, dodajemy również fasolę, cebulki oraz makaron. W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy majonez, keczup oraz ostrą paprykę. Sos dodajemy do makaronu z warzywami. Dokładnie mieszamy.