My to ugotowaliśmy

Powiew południa

5 20 minut Dziecinnie proste

Składniki:
1/2 paczki makaronu kolanka z falbanką Makarony Polskie
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 słoiczek suszonych pomidorów z żurawiną i ziołami
ser Mozarella
300g pomidorków koktajlowych
3 łyżki łuskanego słonecznika
bazylia świeża lub suszona
1/2 łyżeczki cukru
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól,pieprz

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Słonecznik prażymy na oleju z suszonych pomidorów. Ser kroimy na małe kawałki, a suszone pomidory w paski. Szpinak i pomidorki koktajlowe myjemy i suszymy. Wszystko wkładamy do jednej miski i polewamy dressingiem przyrządzonym z soli, pieprzu, cukru, octu balsamicznego oraz posiekanego czosnku i bazylii.


Zobacz TUTAJ oryginalny przepis zgłoszony do pracowniczego konkursu kulinarnego „Poznajmy się od kuchni”.




Przepis z produktem

Kolanka z falbanką