Pikantno-cytrynowy zawrót głowy - Makarony Polskie

Drugie danie

Pikantno-cytrynowy zawrót głowy

4
25 minut

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, odcedzamy. Cytryny dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek, oddzielamy sok od miąższu. Skórki z cytryn posłużą nam, jako miseczki do podania dania. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy. Podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone pomidory. Po chwili dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sos mieszamy z ugotowanym makaronem. Gotowy makaron z dodatkami wkładamy do wcześniej przygotowanych cytrynowych miseczek i podajemy udekorowane szczypiorkiem.