Makaron z szynką i boczkiem - Makarony Polskie

Drugie danie

Makaron z szynką i boczkiem

4
30 minut

Przygotowanie:

Boczek oraz szynkę kroimy w małe paseczki. Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnie wkładamy posiekany czosnek i po chwili dodajemy cebulę. Podsmażamy. Następnie wrzucamy pokrojony boczek i szynkę. Dokładnie mieszamy i smażymy przez kilka minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz bulion. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Zostawiamy sos na małym ogniu, aby smaki się dokładnie połączyły. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Makaron wykładamy na talerze, polewamy gorącym sosem, posypujemy serem startym na małych oczkach. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki i przekrojonym na pół pomidorkami koktajlowymi.