My to ugotowaliśmy

Makaron curry z pieczarkami i kurczakiem

5-6 30 minut Dasz radę

Składniki
250 g makaronu pióra Makarony Polskie
1 pierś kurczaka (ok.40dag)
ok. 50 dag pieczarek
1-2 cebule
150ml śmietany 18%
olej do podsmażenia
sól
5 dag startego żółtego sera
5 -10 g curry do smaku
1 szklanka bulionu drobiowego

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z opisem podanym na opakowaniu, odcedzamy.
Kurczaka kroimy w cienkie paski, oprószamy solą i niewielką ilością curry. Następnie kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy kurczaka do średniej wielkości garnka. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę siekamy. Pieczarki oraz cebulę podsmażamy a następnie dodajemy do kurczaka. Mieszamy. Dodajemy gorący bulion i śmietanę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i curry. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem pieczarkowym z kurczakiem, posypujemy tartym żółtym serem.

Zobacz TUTAJ oryginalny przepis zgłoszony do pracowniczego konkursu kulinarnego „Poznajmy się od kuchni”.




Przepis z produktem

Pióra