My to ugotowaliśmy

Makaron - fantazja Beaty

2 20 minut Dasz radę

Składniki:
150 g makaronu świderki Makarony Polskie
5 pieczarek
3 różyczki brokułów
2 serki topione
3 łyżki śmietany 30%
1 mała papryczka chilii
3 łyżki startego parmezanu
ziarenka smaku

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, odcedzamy. Pieczarki kroimy w dość drobną kostkę, wkładamy na rozgrzaną patelnię. Czekamy aż pieczarki zmniejszą swoją objętość, następnie dodajemy serek topiony wymierzanym ze śmietaną. Możemy dodać odrobine wody. Następnie brokuła blanszujemy i wraz z pokrojoną papryczką chilli i starty parmezanem dodajemy do pieczarek. Wszystko dokładnie mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem.

 

Zobacz TUTAJ oryginalny przepis zgłoszony do pracowniczego konkursu kulinarnego „Poznajmy się od kuchni”.




Przepis z produktem

Świderki