My to ugotowaliśmy

Cukinia z kurczakiem w sosie śmietanowym

3 45 minut Dasz radę

Składniki:
300g makaronu pióra Makarony polskie
300g piersi z kurczaka
1 papryka (kolor dowolny)
1 średniej wielkości cukinia
300 ml śmietany 30%
zioła prowansalskie
suszone pomidory
pietruszka
sól
pieprz

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Paprykę kroimy w paski, cukinie w plastry, następnie razem dusimy na patelni przez 10 min. W tym czasie kroimy pierś z kurczaka, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, po czym smażymy na drugiej patelni. Po usmażeniu łączymy składniki, doprawiamy ziołami, dodajemy śmietanę i suszone pomidory. Przygotowany wcześniej makaron polewamy przygotowanym sosem o przyprawiamy zieloną pietruszką.

 

Zobacz TUTAJ oryginalny przepis zgłoszony do pracowniczego konkursu kulinarnego „Poznajmy się od kuchni”.




Przepis z produktem

Pióra